*Update Coronavirus*

Middels deze weg willen wij jullie een update geven over de fysiotherapeutische zorg die wij jullie op dit moment kunnen geven.

Het KNGF, de beroepsgroep voor fysiotherapeuten, heeft op basis van adviezen en informatie van het RIVM een richtlijn gemaakt over het leveren van fysiotherapeutische zorg tijdens de Coronacrises .Dit schema helpt onze praktijk om verantwoorde keuzes te maken, voor zowel u als onze cliënt, als voor onze werknemers. Wat betekent deze nieuwe richtlijn voor u?

 1. U behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door het RIVM.

In dit geval zullen we in overleg met u, waar mogelijk, de behandeling uitstellen. De praktijk is voor u bereikbaar voor informatie en adviezen via een video consult, telefoon of facetime. Hierbij dient u er wel rekening mee te houden dat, anders dan bij het videoconsult, bij telefonisch contact of face time er geen gebruik wordt gemaakt van beveiligde lijnen.

2. U heeft een van onderstaande verschijnselen:

 • (neus)verkoudheid
 • hoesten, kuchen of niezen
 • loopneus
 • keelpijn
 • verhoging (= tot 38 graden) of koorts
 • kortademigheid
 • hoofdpijn
 • branderige ogen
 • moeheid
 • je ziek voelen
 • diarree

Wij verzoeken u op advies van het RIVM thuis te blijven en uw afspraak te annuleren. Natuurlijk zijn we ook voor u bereikbaar voor informatie of adviezen.

Wanneer een behandeling echt noodzakelijk is, zal de behandelend fysiotherapeut u aan huis bezoeken en hierbij persoonlijke beschermingsmiddelen gebruiken

 1. U behoort niet tot de kwetsbare groep en u heeft geen van bovengenoemde verschijnselen.

U kunt in principe behandeld worden als gebruikelijk. Indien nodig maakt de behandelend fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Het is mogelijk dat de fysiotherapeut met u in overleg andere afspraken maakt.

 

Video consult

Vanaf 23 maart a.s. bieden wij als praktijk ook de mogelijkheid om een video consult in te plannen. Op deze manier zijn wij toch in staat om iedereen die niet naar de praktijk kan komen, maar wel een fysiotherapeutische vraag of klachten aan het bewegingsapparaat heeft te helpen. Dit video consult kunt u zowel telefonisch als per mail aanvragen, zodat wij u kunnen inplannen op de daarvoor beschikbare tijden. Dit gebeurt middels een beveiligde verbinding.

Hiernaast kunt u ook gebruik maken van “face time” of telefonisch overleg. Hierbij dient u er wel rekening mee te houden dat, anders dan bij het videoconsult, hier geen gebruik wordt gemaakt van beveiligde lijnen.

 

Heeft u nog vragen of wilt u een afspraak inplannen? Wij helpen u graag verder en zijn bereikbaar op telefoonnummer 076 5657772 of via de mail op dierckx-kessels@kpnmail.nl.

 

Met vriendelijke groeten,

TEAM Fysiotherapie Dierckx-Kessels

 

Publicatiedatum: 21-03-2020


« Terug naar het overzicht